Pigment(vlek)

 

 • De IPL geeft een lichtflits met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment dat daardoor wordt verwarmd.
  - Het pigment wordt zo sterk verhit dat het lichaam dit pigment zal afbreken.
  - Na de behandeling ruimt het lichaam zelf het behandelde pigment op.
  - Alleen de pigmentvlek wordt behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

 • Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan en kunnen roodheid en zwelling ontstaan.
  - Dit houdt gemiddeld één tot twee dagen aan.
  - Het pigment zal na de behandeling donkerder gekleurd zijn, dit is een teken dat het pigment het licht van de IPL goed heeft geabsorbeerd.
  - Als dit als cosmetisch storend wordt ervaren, mag de huid gecamoufleerd worden met minerale make-up.
 • Het herstel proces van de huid zal ongeveer twee weken duren. Soms kan de huid licht gaan schilferen en een jeukend gevoel geven.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

 • Gemiddeld zijn twee tot drie behandelingen voldoende (tussen pose 4 weken), in sommige gevallen zijn er meer behandelingen nodig. Hoe oppervlakkiger het pigment ligt, hoe eenvoudiger het te behandelen is. Na iedere behandeling zal het pigment lichter worden. Het behandelresultaat is mede afhankelijk van de huidconditie, levensstijl en zongedrag. Daarnaast zal huidveroudering altijd doorgaan en kunnen er nieuwe pigmentvlekjes ontstaan, dit is zonneschade die al in de jaren ervoor is opgelopen. Een herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn en is niet schadelijk voor de huid.

Adviezen voor en na de behandeling:

 • Stel je huid ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer je dan goed in met een zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
 • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
 • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met jouw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig met lauw water en gebruik een mild reinigingsproduct.
 • Wanneer je retinol producten gebruikt, moet je hier twee tot drie dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
 • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met  minerale make-up. 

 

Contra-indicaties:

- Voor diabetes- en hirsutisme patiënten is het raadzaam om eerst hun arts te raadplegen. We behandelen de intacte delen van de huid wel bij: eczeem, pityriasis rosea en psoriasis (we vermijden slechts de plekken).

- Epilepsie
-
Trombose
-
Vitiligo
-
Gebruik St-janskruid
-
Infecties aan de huid
-
Zwangerschap
-
Pacemaker (Dit heeft te maken met elektriciteit-storingen aan de pacemaker)
Gebruik van ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleide
- Lithium en steroïden